Vuodesta 1918 Wisahoviksi

 

  • 1918 Perustettiin Suomen Siipikarjanhoitajainliitto.

 

  • 1920-luku Maamme kanaluku ylitti yhden miljoonan. Siipikarjahoito alkoi Vanha-Lapion tilalla. Vuonna 1929 uudet koulu- ja hautomorakennukset valmistuivat.

 

  • 1930-luku Aloitettiin sukupuolilajittelu kanaloissa. Kanoja oli jo yli kolme miljoonaa. Kukkojen jälkeläisiä alettiin seurata järjestelmällisesti. Munaviikkojen järjestäminen aloitettiin Kanakoululla.

 

  • 1939–1944 Koulun päärakennus toimi sodan aikana joukkojen perustamispaikkana ja sairaalana sekä sotaoikeuden tiloina.

 

  • 1940-luku Kanaluku oli pudonnut alle miljoonan.

 

  • 1950-luku Rakennettiin uusi koekanala ja poikaskasvattamo. Rehun tarkkailuasema aloitti toimintansa. Munia       vietiin ulkomaille yli neljä miljoonaa kiloa.

 

  • 1970- ja  -80-luku Broilerituotanto aloitettiin. Ylituotannon kanssa painiskeltiin. Siipikarjanhoitokoulu lakkautettiin vuonna 1989 ja Hämeenlinnan seudun Osuuspankki osti kiinteistön.

 

  • 1989–2003 Useita vuokralaisia: Marjukka Vainion valokuvastudio, taiteilijoiden Katri Stenbergin ja Olli Larjon työtilat, 4-H-toimintaa,  päiväkerhoja…

 

  • 2003 Leena ja Seppo Sivén ostivat kiinteistön ja vuokrasivat sen omistamalleen Tunnelmakartanot Ky:lle. Tilat saneerattiin juhla-, kokous- ja virkistyskäyttöön, Suomen ensimmäinen Infrapunasauna rakennettiin.

 

  • 2020– Leena Sivén jäi eläkkeelle emännöityään Wisahovia  17 vuotta.

 

  • Wisahovin tarina jatkuuLeena Sivénin viitoittamalla tiellä, mutta myös uutta suunnitellen. Vuosina 2020-2023 on rakennettu Pub Kanala & terassi, Kanalava -esiintymislava ja Pubin yhteyteen kaksi kabinettia.

 

Kattaus Hauho-talolla
Kattaus Hauho-talolla

Kultaperho Oy

 

Kultaperho Oy on vuonna 1999 perustettu monitoimialayritys. Toimialoja ovat muun muassa matkailu- ja ravintola-ala, koulutus- ja kurssitoiminta, lisäksi yrityksellä on sähköurakointi-oikeudet.

 

Kultaperho Oy on toiminut aktiivisesti Hämeessä seudullisen matkailun kehittämisen saralla vuodesta 2005 lähtien. Yrityksen muut toimipisteet ovat Virala Camping Janakkalassa ja Tornin Tupa –ravintola Hämeenlinnan Hätilässä.

 

Yrittäjä Tuija Tunturi vastaa yrityksen päivittäisestä toiminnasta. Hän on Hämeen 

Kauppakamarin matkailuvaliokunnan ja OP-Edustajiston jäsen. Heikki Alutoin vastaa yrityksen kiinteistöistä ja taloushallinnosta.

 

Ravintolapäällikkö Taina Äijö vastaa yrityksen toimipisteiden ravintolatoimesta ja keittiömestari Sami Lehtonen yrityksen keittiötoimesta.

 

Kultaperho Oy kannustaa omaa henkilökuntaansa elinikäiseen oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Kultaperho Oy pyrkii maltilliseen kasvuun liiketoiminnassaan, eikä ota siinä riskejä.